Resultaat 1–16 van de 2856 resultaten wordt getoond

Showtec is een merk van Nederlandse bodem. Het is een merk van het in Kerkrade gevestigde Highlite. Naast Showtec heeft Highlite nog een aantal andere merken. Dit zijn onder andere DAP Audio en DMT. Waar de productlijn van DAP bestaat uit audio- en geluidsapparatuur en de productlijn van DMT bestaat uit videoapparatuur, bestaat de productlijn van Showtec uit verlichting, sturingen voor verlichting en randapparatuur.

Showtec is één van onze meest verkochte merken. Dat is niet zo gek. De producten van Showtec zijn namelijk erg scherp geprijsd, maar met de kwaliteit is niets mis.

De verlichting van Showtec bestaat uit parren, spots, lichteffecten, scans, Moving Heads en nog veel meer. De laatste jaren zet Showtec sterk in op LED verlichting.

LED parren en LED spots

Erg populair zijn de LED parren en de LED spots. Ze kunnen gebruikt worden als discoverlichting of feestverlichting, maar ook voor het verlichten van een object of voor het verlichten van (een deel van) een podium kunnen ze worden gebruikt. De bekende LED Par 56 RGB is bij menig DJ, bij veel Drive-In Shows en in een groot aantal feestzalen te vinden. Tegenwoordig worden LED parren en LED spots steeds krachtiger, krijgen ze steeds meer mogelijkheden en worden ze compacter. Een goed voorbeeld van deze ontwikkelingen is de Compact Par 7 Tri. Dit platte LED spotje heeft krachtige 3-in-1 RGB LED’s die alle denkbare lichtkleuren kunnen produceren.

Lichteffecten, scans en Moving Heads

De lichteffecten en LED lichteffecten van Showtec zijn al verkrijgbaar bij enkele tientjes. Ze zijn erg populair bij hobbyisten, beginnende DJ’s en kleine Drive-In Shows. Wordt de lichtshow wat groter en professioneler, dan wordt er vaak gekozen voor scans, LED scans, Moving Heads of LED Moving Heads in plaats van (LED) lichteffecten.

Een (LED) scan is een lichteffect met een spiegel. Hij kan zijn lichtstraal of lichtbundel door de ruimte heen en weer bewegen. Scans zien we vaak bij DJ’s en bij Drive-In Shows. Een scan is compacter en goedkoper dan een Moving Head. Een Moving Head is daarentegen veelzijdiger. Bij een Moving Head kan de hele ‘kop’ bewegen, waardoor de lichtstraal of lichtbundel echt overal heen geschenen kan worden. Populaire LED Moving Heads van Showtec zijn de Phantom 25, de Phantom 50 en de Expression 5000. Stuk voor stuk LED Moving Heads met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. We zien ze dan ook vaak terug in discotheken, in cafés, in clubs, bij DJ’s en bij Drive-In Shows. Een uniek product is de XS-2. De XS-2 is een dubbele Moving Head die op een statief geplaatst kan worden. Zo heb je geen hele truss of lichtbrug nodig. Wil je echt een zeer krachtige LED Moving Head met een zeer hoge lichtopbrengst en veel mogelijkheden? Kijk dan eens naar de Infinity LED Moving Heads. Deze LED Moving Heads worden gebruikt bij diverse (grote) shows en optredens.

Lichtsturingen

Vrijwel alle LED parren, LED spots, (LED) lichteffecten, (LED) scans en (LED) Moving Heads van Showtec kunnen statisch, automatisch of muziekgestuurd werken. Je kunt ze continu hetzelfde laten doen, je kunt ze verschillende lichtkleuren en/of effecten laten afwisselen met een vaste snelheid of je kunt ze verschillende lichtkleuren en/of effecten laten afwisselen op de maat van de muziek. Heb je wat meer verlichting die je op elkaar af wilt stemmen of wil je gewoon wat meer controle? Dan kun je kiezen voor een centrale aansturing. Vrijwel alle dimmerpacks, de meeste LED parren, de meeste LED spots, de meeste (LED) scans, de meeste (LED) Moving Heads en veel (LED) lichteffecten kunnen centraal aangestuurd worden via DMX. Je kunt ze aansluiten op een DMX lichtsturing. Met de DMX lichtsturing kun je de lichtshow regisseren.

Wil je alleen enkele LED parren of LED spots aansturen? Kijk dan eens naar de goedkope en eenvoudig bedienbare LED operator 1, LED operator 4 of LED commander lichtsturingen. Voor lichtshows met veel parren en/of spots heeft Showtec de Easy Fade 36, de Showmaster 24 en de Showmaster 48 ontwikkeld. Deze DMX lichtsturingen hebben veel faders, zodat live bediening erg eenvoudig is. Ze zijn erg populair bij theaters en scholen. De Scanmaster lichtsturingen zijn daarentegen erg populair bij Drive-In Shows en DJ’s met een aantal (LED) scans, (LED) Moving Heads en/of (LED) lichteffecten. Er kunnen lichtshows voorgeprogrammeerd worden die met één druk op de knop opgeroepen kunnen worden. Voor de professionele lichttechnicus heeft Showtec de Showdesigner lichtsturingen de Creator lichtsturingen ontwikkeld.

Showtec online bestellen
Wil je apparatuur van Showtec online kopen? Dan zit je goed bij J&H Licht en Geluid, wij bieden namelijk een uitgebreid assortiment. Kijk dus gauw rond in onze webshop en bestel de Showtec apparatuur van jouw keuze direct online!