DAP heeft al een aantal jaren kunststof luidsprekers in haar assortiment. Na de K-series en de PS-series is het nu tijd voor de nieuwe Splash-series. Lichtgewicht, compact, robuust en neutraal geluid zijn de sleutelwoorden van deze nieuwe kasten.

Op dit moment bestaat de lijn uit 4 luidsprekers : 12” en 15”, beide als passief en actief. Ze zijn dus perfect voor bijvoorbeeld DJ’s, muzikanten en kleine bands, vaste installaties en andere toepassingen. Het klankbeeld is ten opzichte van de PS-serie neutraler geworden, waardoor ze zonder processing al mooi en vol klinken.

Behuizing
Vanwege de kunststof behuizing zijn de luidsprekers licht en robuust. De kasten zijn voorzien van 3 handvatten zodat ze gemakkelijk te hanteren zijn. Ook zit er een flens onder voor statiefmontage. Door de schuine zijkant kunnen ze als monitor ingezet worden.

Actief
De actieve luidsprekers zijn uitgerust met een digitale versterker met een SMPS-voeding. Hierdoor zijn de luidsprekers licht van gewicht. De 12” versie weegt minder dan 14kg! Het gecombineerde vermogen van de bi-amp versterker is 200W in beide versies.

D3590 Splash-series