Mooie producten vragen om een introductie op de markt die breeduit wordt verslagen in de media. De verhuurafdeling van J&H Licht en Geluid (J&H rent) is hier een veelgevraagde partner voor, zo ook bij de presentatie van de Douwe Egberts Sinterklaasboekjes 2012.

Douwe Egberts pakt dit groots aan door de gehele Nederlandse TV en nieuwsmedia uit te nodigen bij de perspresentatie van de Sinterklaasboekjes. Niet verwonderlijk wanneer je weet dat de schrijvers van deze boekjes niemand minder dan Jan Terlouw, Herman Finkers en Carice van Houten zijn. Samen met drie gerenommeerde illustratoren hebben deze Bekende Nederlanders ieder een mooi Sinterklaasverhaal opgetekend in boekvorm. Deze boeken vormen hiermee het best verkopende kinderboek van Nederland voor 2012!

De jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek Amsterdam vormt het decor, een mooiere locatie voor de presentatie van een kinderboek is haast ondenkbaar.
Presentator Winston Gerstanowitz introduceerde en interviewde de drie schrijvers op het podium op informele wijze tegen de achtergrond van de nieuwe boeken, de schrijvers kregen ieder een schitterend canvas uitgereikt en daarna werd er door de schrijvers voorgelezen aan de schoolkinderen die soms letterlijk aan hun lippen hingen.

Bij de perspresentatie komt de expertise van J&H om de hoek kijken, het is alweer de negende editie en de belangstelling van de media wordt steeds groter. Naast het podium, het grote promotionele doek en een geluidset voor de presentatie werden de cameraploegen voorzien van een audio feed en werd het gehele plaatje uitgelicht waardoor de vele fotografen mooi beeldmateriaal konden verzamelen. Een perspresentatie in een bibliotheek vereist improvisatievermogen en een gedegen planning, op deze wijze zijn inmiddels 27 boekjes gepresenteerd door Douwe Egberts.