Een galadiner met veiling en aansluitend podiumoptredens was 23 november 2012 de opzet van het eerste HeartGala georganiseerd door Stichting HeartBeat.
Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd vormde in haar Hooge Schuur de perfecte setting voor HeartGala.

J&H Licht en Geluid (J&H Rent) verzorgde de belichting van het podium middels een naar wens van de opdrachtgever vormgegeven lichtplan. Een podium passend bij de locatie werd voorzien van een truss frame waarmee de achterzijde van het podium volledig werd afgewerkt met theatertextiel.

De belichting bestond uit 24 dimmerkringen totaal, de dimmers stuurden zes keer een 1Kw Fresnell voor de frontbelichting en zestien par56 armaturen voor het tegenlicht aan. De lichtregie werd geschoven op een Zero88 Jester, een ideale regietafel voor deze setting.

Tijdens het diner werden er kavels geveild, met opbrengsten van het heartGala hoopt de stichting de komende jaren voldoende gelden beschikbaar te hebben om eendaagse activiteiten te organiseren. Dit jaar hebben we onder andere de HeartDrive, de HeartRace Circuitdag, Kernie’s Familiedag, HeartGolf for Kids en HeartBallooning georganiseerd. Stuk voor stuk prachtige dagen om op terug te kijken.

Daarnaast besteedt de stichting HeartBeat graag een gedeelte van de opbrengst van deze gala-avond aan het project HeartSafe Tiel, Het aanschaffen en plaatsen van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) blijft de aandacht van stichting HeartBeat houden.

Diverse artiesten traden op tijdens het HeartGala en de afsluitende party. De gasten werden ontvangen met de Spaanse klanken van Javi Escalera, Vivian Boelen presenteerde de avond en tijdens het diner was er een muzikaal intermezzo van het Hildegard Mandos Combo ft. Leon Elvett.

Musicalster Ben Cramer opende het feest en daarna was het podium voor Judith peters. New Timeless sloot het feest af met een spetterend optreden.