De Showtec Creator 2048 is een nieuwe professionele lichtsturing voor intelligente verlichting, De Creator 2048 is de grote broer van de Creator 1024. Het is een van de meest prijs-gunstige lichtsturingen op de markt en wordt geleverd inclusief flightcase en stofhoes.

Features

De Creator 2048 kan 200 fixtures aansturen met in totaal maximum 2048 kanalen. Deze 2048 kanalen worden verdeeld over 4 DMX Universes. Een nieuwe mogelijkheid ten opzichte van de kleinere Creator 1024 is dat er nu een mogelijkheid is om cue-lijsten te maken. Een cue lijst is een groep van verschillende cue-punten die afgespeeld kunnen worden in een specifieke volgorde.
Deze cue-lijsten kunnen opgeslagen worden op USB. De gehele show kan ook worden opgeslagen op USB om op een andere tafel te gebruiken of te dienen als back-up. Tenslotte is de fixture-bibliotheek R20 ondersteund, dat wil zeggen dat de USB-aansluiting kan worden gebruikt om fixture-files in te laden. Hierdoor worden de fixtures automatisch in de tafel opgeslagen.

Creator 2048

De Creator 2048 beschikt verder nog over 3 intelligente jogwheels en het heeft een LCD menuscherm dat in 3 talen (EN/FR/DE) kan worden ingesteld. In de Creator 2048 kunnen 150 verschillende chases opgeslagen worden en er kunnen tot 15 verschillende chases tegelijk worden afgespeeld. De chases hebben een maximumcapaciteit van 600 stappen. Verder is er een master fader aanwezig en kan er gewisseld worden tussen de 10 verschillende banken om de playback faders te kunnen bedienen. De gehele Creator 2048 weegt slechts 11,2 kg.

Creator 2048

Shape Generator

Dankzij de Shape Generator is het mogelijk om op een snelle manier een show te maken. In deze Shape generator zitten verschillende dmx-chases voorgeprogrammeerd, met enkele drukken op de knoppen kunnen er bijvoorbeeld mooie en vloeiende bewegingen gecreëerd worden met de verlichting. Met de Shape Generator is het mogelijk om chases te maken voor onder andere de Pan/Tilt, RGB, CMY, Dim, kleuren , gobo´s, iris, zoom en de focus.