In navolging van de XS-2 heeft Showtec enige tijd geleden de XS-4 uitgebracht; een betaalbaar LED lichteffect met 4 krachtige witte stralen. Bij dit lichteffect zijn 4 individuele moving heads op een metalen balk gemonteerd, waardoor het effect compact én betaalbaar blijft. De krachtige witte 10W LEDs in combinatie met de 3° lenzen garanderen felle, scherpe beams. Tel hierbij de snelle bewegingen op en het zal duidelijk zijn dat er bijzondere effecten gecreëerd kunnen worden met de XS-4!

40174__news_gallery

De bedieningsmogelijkheden zijn uitgebreid. Zo zijn er een aantal afwisselende ingebouwde programma’s, een intelligente sound-to-light functie, master-slave en een tweetal DMX-modi. In de 9-kanaals modus worden de 4 moving heads tegelijk bediend, waarbij er op kanaal 8 en 9 ingebouwde programma’s te kiezen zijn voor respectievelijk de LEDs en de pan-tilt bewegingen. In de 28-kanaals modus zijn alle LEDs en moving heads individueel te bedienen, voor de maximale controle.

Vimeo2_news_gallery

Er zijn meerdere mogelijkheden om de XS-4 te monteren. Zo is er een spigot-aansluiting voor eenvoudige montage op een statief. Door de rubberen voetjes kan de XS-4 ook stevig op bijvoorbeeld een podium neergezet worden. Ten slotte worden er twee brackets meegeleverd met quicklocks. Hiermee kan de XS-4 eenvoudig in truss opgehangen worden.