1.  Plopkap
Eén, twee, drie, check. Een plopkap om een microfoon is even onmisbaar als een band om een velg: zonder lukt het op zich ook wel, maar je produceert nogal wat bijgeluiden. De knallende P, de scherpe T en de fluitende S zijn verleden tijd dankzij misschien wel het simpelste accessoire ooit. Zorg altijd voor een paar reserve-plopkapjes in de kast, dat maakt het leven stukken aangenamer.
Plopkappen

2. Verlengkabel
Is het stopcontact nou te ver weg, of jouw setup niet dichtbij genoeg? Doet er niet toe, in beide gevallen heb je een probleem met de stroomvoorziening. Vooral als er haast bij is. Een simpele verlengkabel is de redder in nood.
Verlengkabel

3. Gaffa tapeGaffa Tape Artikel 2Dé tool voor licht- en geluidsprofessionals. Verbinden, vastzetten, noodreparaties uitvoeren, markeren. Eigenlijk is het heel simpel: wie een rolletje gaffa tape bij zich heeft, is onschendbaar. Bij wijze van spreken dan.

4. Assortimentskistje
Connectortjes, kabeltjes, jacks, adaptertjes, rolletjes tape, klemmetje, frutseltjes. Om al dat kleine grut netjes geordend bij elkaar te houden, heeft een hele slimme man (of vrouw??) ooit het assortimentskistje uitgevonden. Scheelt een hoop tijd en frustratie. Ordnung muss sein.

Assortimentskistje

5. Batterijen

Live show  + Oeps, batterijen leeg! + Geen verse batterijen bij de hand = Prutser2
Batterij

Ken je een superhandig accessoire dat in de volgende top-5 beslist niet mag ontbreken? Tip ons in de comments!