Picture 0071. Zwitsers zakmes
The Swiss Army Knife. De gadget der gadgets. De overgrootopa van de accessoires. De MacGyver onder de handige dingen. Kortom: zonder Zwitsers zakmes besta je eigenlijk niet. Speciaal voor licht- en geluidstechnici en DJ’s is er tegenwoordig de Victorinox cybertool. Met extrahandige draadjesknippers en kruiskopschroevendraaiers. Niet voor niets is deze accessoire onderdeel van de standaarduitrusting van NASA-astronauten. KOPEN!

 

Vijf essentiële accessoires  Naald

2. Draaitafelnaald
De draaitafelnaald/ pick-upnaald / grammofoonnaald / platenspelernaald is typisch zo’n accessoire dat je pas mist als het stuk is. Het probleem is namelijk dat draaien van vinyl simpelweg niet mogelijk is zonder werkende naald met werkend element. Een naald is een teer dingetje en heeft een beperkte levensduur, zeker als de DJ z’n trukendoos graag open gooit. Dan is het meer dan prettig om een paar reservenaalden en –elementen in de tas te hebben. KOPEN!

 

Vijf essentiële accessoires  iPad Wall clip3. Tablet clip
Steeds meer DJ’s en licht- en geluidsmensen maken gebruik van een tablet tijdens hun werk. Het ding wordt gebruikt om informatie op te zoeken, maar ook steeds vaker om verlichting mee aan te sturen, geluidseffecten mee toe te passen of om muziek mee te draaien. Hoe handig is het dan om je tablet ergens op vast te clippen? Heel handig!
Productvideo hier bekijken. Wallclip voor iPad hier te koop. Roadclip voor Samsung Galaxy Tablet hier.

Vijf essentiële accessoires  Slipmat JB4. Slipmat voor vinyl
Vroeger, in de tijd dat de mensen thuis nog massaal LP’s draaiden, lagen er rubberen anti-slipmatten op de pick-ups. Ze dienden als dempende ondergrond en zorgden er met hun stroefheid voor dat de platen netjes in sync bleven met het draaiplateau. Voor de moderne vinyl-DJ zijn er juist slipmatten: ronde matten van gladde stof. Dankzij de gladde ondergrond van de slipmat is het mogelijk om de plaat op z’n plek te houden, terwijl de draaitafel doordraait. Handig voor technieken als slip-cuing, beatmatching  en scratching. Dit maakt de slipmat tot een onmisbare accessoire voor iedere DJ die met vinyl werkt. KOPEN!

Vijf essentiële accessoires  LED voeding5. Universele voeding voor LED-armaturen
Speciaal voor 12 Volts LED-verlichting is er de universele voeding. Met deze compacte en universele voeding van Showtec kun je je Flex-Strips, Rigid-Strips, Flexcon strips en/of andere 12 Volt LED armaturen op het lichtnet aansluiten. KOPEN!

Bekijk hier een eerdere top-5 van handige accessoires en gadgets voor DJ en licht- en geluidsman / -vrouw.