Honderd Volt VersterkerVoor situaties waarin geluid een lange afstand door de draad moet afleggen, zijn 100-Volt-installaties de aangewezen optie. De hoge weerstand van de speakers, in combinatie met lage stroomspanning, zorgt ervoor dat audio over honderden meters getransporteerd kan worden zonder hele dikke bedrading nodig te hebben en zonder apparatuur te beschadigen.

Typische plekken voor het toepassen 100-Volt-geluidsinstallaties zijn treinstation, sportcomplex, zwembad, school, kerk, kantoor, fabriekshal en winkelcentrum. Ook als audiosysteem voor calamiteiten zijn 100-Volt-systemen geschikt.

Audio aansturen per gebied

Tientallen speakers kunnen tegelijkertijd door één 100-Volt-versterker worden aangestuurd. De meeste van deze versterkers hebben de mogelijkheid om regio’s apart van elkaar aan te sturen. Op die manier kan bijvoorbeeld de muziek in een bepaald gebied worden uitgeschakeld terwijl deze elders hoorbaar blijft. Of er kan een intercombericht worden ingesproken speciaal voor bepaalde ruimtes, bijvoorbeeld in een winkelcentrum.

Groot assortiment

Om een 100-Volt-installatie goed te gebruiken, moeten alle apparatuur en speakers bestand zijn tegen 100 Volt stroomspanning. Het is dus niet mogelijk om ‘gewone’ laag-omige speakers aan te sluiten op een 100-Volt-versterker! J&H Licht en Geluid heeft een ruim assortiment aan 100-Volt-systemen, voor verkoop en verhuur. Meer weten over over techniek achter 100V, kijk hier. Nog vragen? Neem contact met ons op!