IK Media iRig DJ Mixer voor iOSJ&H Licht en Geluid heeft vanaf deze maand de muzikale iRig-hardware van IK Media in zijn assortiment opgenomen. Dit Italiaanse bedrijf levert innovatieve en betaalbare producten voor muzikanten, die naadloos aansluiten op iPhone en iPad.

De keuze viel niet zomaar op de Italiaanse onderneming. “Producten van IK Media staan voor kwaliteit, innovatie en betaalbaarheid. Een goede prijs-kwaliteitverhouding dus. Dat zijn waarden waar wij met onze webshop ook voor staan”, verkoopadviseur Ralph van Eck van J&H Licht en Geluid de keuze voor IK Media toe. “Wij denken dat onze klanten veel plezier gaan beleven aan de iOS-hardware voor muzikanten en audioliefhebbers. We verwachten het assortiment de komende tijd verder te kunnen uitbreiden.” De IK Media-hardware wordt in de webshop van J&H Licht en Geluid aangeboden onder de merknaam iRig.

Mobiel en digitaal is de norm

Orkestmusici die hun noten lezen vanaf een standaard met iPad. Mobiele DJ’s die hun muziek afspelen en mixen via hun smartphone of tablet. Gitaristen die hun iPad als effectpedaal gebruiken. Zomaar een paar voorbeelden van de haast onbegrensde mogelijkheden die mobiele besturingssystemen zoals Android en iOS (Apple) de moderne muzikant bieden, zowel op professioneel niveau als voor recreatief thuisgebruik. Digitaal, compact en mobiel is in toenemende mate de norm.

iRig afgestemd op iOS

IK Media brengt geluid, muziek en de mobiele platforms van Apple(iOS) bij elkaar via innovatieve hardware en software. Het eigenzinnige bedrijf is gevestigd in de Noord-Italiaanse stad Modena. Het ontstond in 1996, toen twee slimme geluidsingenieurs er in slaagden om het geluid van analoge instrumenten om te zetten naar de computer via DSP-algoritmes. De onderneming richt zich tegenwoordig sterk op de explosief groeiende markt van de mobiele besturingssystemen van Apple. IK Multimedia biedt met de iRig serie een breed assortiment muzikale hardwareproducten die probleemloos samenwerken met iOS-apparaten en in sommige gevallen ook PC’s.

Muzikale onderneming

Het bedrijf ontwerpt betaalbare, intelligente apps, plugins én compacte hardware voor musici. Iedereen die bij het bedrijf werkt heeft een muzikale achtergrond: van engineers tot software designers en marketingspecialisten. De belangrijkste filosofie: ‘We maken het alleen als we het zelf zouden gebruiken’. Bekijk hier ons iRig-assortiment in de webshop.