Lichteffecten worden steeds veelzijdiger en compacter. Een goed voorbeeld hiervan is de Showtec X-Terminator. Dit lichteffect combineert maar liefst twee moonflowers, een 2-kleurige laser en een stroboscoop. De behuizing is zeer compact en omdat er gebruikt wordt gemaakt van LEDs is het energieverbruik slechts 32W.

De X-Terminator is voorzien van een ruim aantal ingebouwde effecten waardoor het prima te gebruiken is in automatische- of sound-to-light modus. Voor meer controle over het effect is de X-Terminator voorzien van DMX. In de meest simpele modus zijn 2 DMX-kanalen nodig en dit loopt op tot 11 kanalen. Een andere bedienoptie is de bijgeleverde IR-afstandsbediening. Hiermee kunnen onder andere programma’s gekozen worden, diverse modi geactiveerd worden (automatisch, sound-to-light) en het effect pauzeren.

Ook met de veiligheid zit het goed: om de laser te gebruiken moet deze geactiveerd worden door de bijgeleverde sleutel om te draaien. Verder is er een aansluiting voor een interlock switch. Hiermee kan de laser met één druk op de knop direct uitgeschakeld worden.