Een zeer compacte moving head met bijna oneindig veel mogelijkheden in een zeer compacte behuizing: de Showtec Beakon 360 geeft alle tools voor een lichtshow die tot de verbeelding spreekt. Eén van zijn unieke eigenschappen is de oneindige pan/tilt rotatie, waarmee een heel scala aan nieuwe effecten gemaakt kan worden. In combinatie met de nieuwe snelle motoren lopen de rotaties snel en soepel, ook op hoge snelheid.

Showtec BeakonBeakon 360

Maar gelukkig is oneindige rotatie op hoge snelheid is niet het enige sterke punt van de Beakon: op zowel de voor- als ook achterkant van de kop zijn in totaal 8 stuks 10W RGBW LEDs gemonteerd. Door de smalle openingshoek van 8° wordt een beam-achtig effect gecreëerd. De kleuren aan voor- en achterkant zijn separaat te kiezen waardoor extra opvallende effecten te maken zijn.

Qua grootte is de Beakon 360 te vergelijken met de Phantom 50, waarmee hij dus perfect in te zetten is in gelegenheden met een laag plafond. Ook neemt hij niet erg veel plaats in beslag tijdens vervoer en weegt hij slechts 4,5 kilogram. Daarom is de Beakon 360 uitstekend geschikt voor mobiele dj’s of artiesten. Met een maximaal stroomverbruik van 100W is de Beakon 360 op de meeste plekken in te zetten zonder bijzondere stroomvoorzieningen.