Carnaval komt er weer aan! Van zondag 10 februari tot en met dinsdag de 12e is het weer groot feest, met name in de steden en dorpen onder de rivieren. Wie een carnavalsfeest organiseert en geen gedoe wil met het aansluiten en verplaatsen van z’n audiosysteem, raden wij Plug & Play-audio aan. Gebruiksgemak, kwaliteit en betaalbaarheid gaan hierbij hand in hand.

Plug & Play audioMengpaneel, draaitafel / midi-controller, versterkers, speakersysteem. En kabels. Héél veel kabels, die het liefst zo ingewikkeld mogelijk in elkaar verward gaan zitten. Met deze ontberingen kreeg een DJ tot voor kort te maken, wilde hij een feest op een professionele manier van muziek voorzien. Tegenwoordig kan het met een stuk minder onderdelen en zonder al die kabelbossen, dankzij betaalbare en kwalitatief goede Plug & Play-audiosystemen.

Plug & Play-audiosystemen zijn voorzien van actieve luidsprekers. Dit wil zeggen dat de versterker is geïntegreerd in één van de speakers, meestal de subwoofer, zodat er geen losse versterker met kabels meer nodig is. De versterkers in de betere Plug & Play-audiosystemen zijn voorzien van een ingebouwde compressor en limiter, zodat de geluidskwaliteit onder alle omstandigheden goed blijft.

De Plug & Play-systemen zijn erg makkelijk aan te sluiten (zoals de naam al zegt) en daardoor ook geschikt voor minder ervaren gebruikers. Ideaal dus om in te zetten bij speciale gelegenheden en erg handig voor mobiele DJ’s die hun eigen apparatuur meenemen.

Meer weten over de mogelijkheden van audio die werkt volgens het Plug & Play-principe? Vraag het gerust aan een van de experts van J&H Licht en Geluid en neem contact met ons op.