Al eerder schreven we op dit blog: LED-verlichting heeft de toekomst en biedt ongekende mogelijkheden. Een van de spectaculairste en meest veelzijdige LED-varianten, zijn de panelen en gordijnen. Grotere vlakken met LED’s bieden veel mogelijkheden en vallen op. We nemen zeven opmerkelijke LED-panels en -gordijnen onder de loep, oplopend in prijs.


1. American DJ Flash Panel 16

American DJ Flash Panel 16Een eenvoudig maar opmerkelijk LED-paneel van 25 x 25 centimeter en een dikte van een kleine vijf centimeter. Het paneel heeft in totaal zestien RGB-LEDS die allemaal een afzonderlijke kleur kunnen uitstralen. Dit LED-paneel heeft 22 automatische programma’s, maar is ook te besturen via DMX. Verschillende American DJ Flash Panel 16-panelen zijn simpel aan elkaar te koppelen: een indrukwekkende en sfeervolle decoratie, bijvoorbeeld voor in een DJ booth. De aansturing van gekoppelde panelen gaat eenvoudig dankzij één enkele FP CFC controller van American DJ.  De achterzijde van dit LED-paneel beschikt over montagebeugels. Een paar stevige schroeven zijn voldoende om het 1,4 kilo wegende paneel op te hangen aan muur, bar, booth of plafond.

Prijs in onze webshop: € 79,-
Nu bestellen

 

2. American DJ Quad Color – LED paneel DMX 

LED Panel ADJInteressant alternatief voor de Flash Panel 16, is dit stijlvolle, vierkante LED-paneel van American DJ (30 x 30 centimeter). Dankzij de matte, plastic plaat aan de voorzijde, zijn de afzonderlijke LED-lampjes niet te zien en oogt het als één kleurgeheel. Binnenin bevinden zich 72 LED’s: 24 rode, 24 groene en 24 blauwe. Met elkaar kunnen zij dit paneel iedere gewenste kleur laten aannemen. Leuk voor in een DJ booth, of aan de muur thuis, in de winkel of andere  bedrijfsruimte, al dan niet met enkele bij of tegen elkaar aan geplaatst. Deze panelen zijn aan elkaar koppelen en communiceren met elkaar via het master/slave-principe, tot een maximum van  zestien panelen. Aan te sturen via vier DMX-kanalen, waarbij (afzonderlijk) dimmen en stroben tot de mogelijkheden behoren.

Prijs in onze webshop: € 107,-
Nu bestellen


3. BriteQ LED Quadro Panel decoratiepaneel

BriteQ LED Quadro Panel decoratiepaneelEen fris ogende en moderne wandversiering, dit LED-decoratiepaneel van BriteQ. Hij meet 50 bij 50 centimeter, heeft vier subpanelen en is soepel te koppelen aan zijn broertjes / zusjes zodat een groter scherm ontstaat. Het paneel bevat 48 tri-color LED’s (twaalf per subpaneel) en heeft daardoor een zeer hoge lichtopbrengst.  Dit decoratiepaneel is gemakkelijk te monteren aan muur of plafond. Een interne microfoon geeft de mogelijkheid voor muziekgestuurde verlichting.

Prijs in onze webshop: € 188,-
Meteen bestellen

 

 

4. Showtec Star Sky I LED-gordijn (zwart)

Showtec Star Sky I Zwart LED gordijnDit LED-gordijn vormt met z’n lengte van drie meter en hoogte van twee meter een sfeervolle achterwand of scheidingswand. Hij wordt geleverd inclusief statieven en DMX-controller. Het LED-doek bestaat uit vlamwerend materiaal en telt in totaal 96 witte LED’s die verdeeld zijn over drie secties. De controller is te bedienen via vijf DMX-kanalen en beschikt eveneens over een stand-alone modus en een muziekgestuurde modus. Dit LED-gordijn  is er ook in de grotere Star Sky II versie van zes meter bij drie meter, eveneens verkrijgbaar in het wit.

Prijs in onze webshop: € 365,-
Meteen bestellen


5. Showtec Star Sky Cirkel LED-Gordijn

Showtec Star Sky Cirkel LED GordijnKleurrijk, rond LED-gordijn van Showtec met een diameter van 1,4 meter.  Met behulp van backdrop-elastieken is dit ronde gordijn eenvoudig te bevestigen aan een truss-cirkel  met een diameter van twee meter. De Star Sky Cirkel heeft 28 ingebouwde tri-LED’s die alle kleuren van de regenboog kunnen uitstralen, desgewenst onafhankelijk van elkaar dankzij DMX-aansturing. De meegeleverde controller heeft tien ingebouwde programma’s, zeven voorgeprogrammeerde kleurcombinaties en biedt de mogelijkheid om het LED-gordijn via zeven of 28 DMX-kanalen aan te sturen.

Prijs in onze webshop: € 959,-
Nu bestellen

6. Showtec Pixel Sky Pro II, P187,5 LED gordijn

Showtec Pixel Sky Pro II, P1875 LED gordijnOp zoek naar een spectaculair LED-gordijn? Dan is deze Pixel Sky Pro II van Showtec een logische keuze. Het LED-gordijn meet liefst 6 x 4 meter en is voorzien van 672 RGB-LED’s die werkelijk alle kleuren, vormen mogelijk maken.  Het allermooiste aan dit gordijn is dat de LED’s allemaal onafhankelijk van elkaar aan te sturen zijn. Hierdoor is het zelfs mogelijk om foto’s en video’s via het LED-gordijn te laten zien!  Dankzij rijen klittenband en ophangogen zijn de bevestigingsmogelijkheden talrijk: aan muur, trussbrug, lichtbrug of buis. Het LED-gordijn is volledig compatibel met het Pipe & Drape-ophangsysteem van Showtec. Kortom: een zeer veelzijdig en indrukwekkend LED-gordijn, zeker voor deze prijs.

Prijs in onze webshop: € 2599,-
Meteen bestellen

7. Elation ELAR QUAD PANEL

Professioneel LED-paneel van Elation. Zestien quad-LED’s van elk tien Watt zorgen voor een overtuigende verlichtingssterkte van ruim 12.000 Lux op 2,5 meter afstand! Dit LED-panel is IP65 Outdoor Rated en dus bestendig tegen spattend water en vocht. Via DMX zijn alle zestien quad-LED’s los van elkaar aan te sturen.  De LED’s kunnen worden gedimd van nul tot honderd procent en heeft een strobe-functie.  De mogelijkheden zijn ongekend en de kwaliteit is hoog. Dit paneel komt het beste tot z’n recht aan het plafond, maar zou ook op andere plaatsen bevestigd kunnen worden. Een topper onder de LED-panelen.

Stuntprijs: € 2999,-
Direct bestellen