LED Verlichting PartyLED-verlichting heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Lampjes gebaseerd op LED-techniek zijn extreem duurzaam, energiezuinig en kunnen tegenwoordig ook warm licht uitstralen en zelfs eenvoudig worden gedimd. Kortom: LED heeft zich ontpopt tot de professionele standaard voor het verlichten en uitlichten van bedrijfs- en presentatieruimtes, gebouwen, theatervoorstellingen, exposities en (dance)-feesten.

 

De LED-techniek werd al in de jaren twintig bedacht. Vanaf 1962 gebruiken elektronicaproducenten de techniek voor kleine indicatielampjes in apparaten en als infraroodzender op afstandsbedieningen.

De mogelijkheden voor LED waren toen nog beperkt: het licht was niet krachtig, de kleuren niet mooi en de productie was duur. Pas in het laatste decennium is LED doorontwikkeld tot een breed toepasbare, betaalbare verlichtingstechniek.

De grote voordelen van LED

LED-verlichting heeft een aantal belangrijke voordelen boven andere gloeilampen en spaarlampen:

  • LED is duurzaam. Een kwalitatief goed LED-lampje brandt gemakkelijk vijftigduizend uur. Ter vergelijking: een gloeilamp is meestal na duizend uur al aan het einde van zijn leven. Een spaarlamp is na ongeveer vijfduizend uur opgebrand.
  • Extreem zuinig. Een LED-lamp verbruikt gemiddeld acht tot tien keer minder energie dan een gloeilamp en drie keer minder dan een spaarlamp met vergelijkbare lichtopbrengst.
  • Milieuvriendelijk. Niet alleen vanwege de lange levensduur en zuinig energieverbruik, maar ook omdat er veel minder giftige stoffen of gassen in de LED-lampjes aanwezig zijn dan in spaarlampen.
  • LED kan tegen een stootje.
  • Bij het inschakelen van een LED-lamp, straalt deze direct de volle lichtsterkte uit. Een spaarlamp moet enige tijd opwarmen voorat  deze op volledige sterkte brandt.

LED spot 56 par

 

Toepassingen LED

Tot voor kort straalde LED-verlichting nog ‘koud’ en ‘ongezellig’ licht uit. Maar nieuwe technieken hebben het mogelijk gemaakt om LED, naast praktische verlichting, ook als sfeerverlichting in te zetten.  Bijna alle DMX-bestuurbare LED-verlichting kan worden gedimd.

U kunt LED overal inzetten als professionele verlichting:

  • Als sfeerverlichting of spotverlichting tijdens presentaties
  • Voor het belichten van podia voor concerten en theater
  • Het praktisch en/of sfeervol verlichten van gebouwen, werkplekken en winkels
  • Energiezuinige verlichting van buitenruimtes
  • Als verlichting tijdens feesten en houseparty’s

J&H geeft advies

J&H Licht en Geluid biedt een brede range aan LED-producten: van vervangers voor gloeilampen tot aan discoverlichting. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Daarnaast is J&H Licht en Geluid gespecialiseerd in het verhuren en aanbrengen van LED-verlichting voor professioneel en semi-professioneel gebruik. Neem gerust contact met ons op voor advies of meer informatie.