Pro Light & Sound Frankfurt 2013J&H Licht en Geluid is momenteel druk bezig met een grote vernieuwing en uitbreiding van het assortiment in licht, geluid en special effects voor evenementen. Dit naar aanleiding van de introductie van talrijke nieuwe producten op het gebied van licht en geluid, vorige week tijdens de Pro Light & Sound Beurs in Frankfurt. Wat dit jaar vooral opvalt: de razendsnelle evolutie van LED-verlichting en LED-schermen.

Van 10 tot en met 13 april 2013 werd de belangrijkste beurs op het gebied van licht, geluid en evenementen gehouden in de Frankfurter Messe.  Audio, PA, (podium)verlichting en mediatechnologie kwamen samen tijdens dit gezaghebbende jaarlijkse evenement. Fabrikanten uit de hele wereld lieten hun nieuwste producten en technologieën zien. Importeurs en detailhandelaars keken hun ogen uit. De periode na de Pro Light & Sound Beurs is traditioneel ook de periode waarin J&H Licht en Geluid zich volop richt op het vernieuwen en uitbreiden van het assortiment in de webshop.

Ontwikkeling LED

Wat dit jaar vooral opvalt, is de razendsnelle ontwikkeling op het gebied van LED-verlichting. Zo is de keuze aan LED-schermen dit jaar groter dan ooit. De nadruk komt tijdens evenementen meer en meer te liggen op lichteffecten en visualisatie via schermen.

LED expositie Pro Light & Sound Frankfurter MesseLED-schermen

Fabrikanten hebben de kwaliteit van de LED-schermen afgelopen jaar weer verder weten te verbeteren. Ook zijn er meer en meer schermen in kleine formaten beschikbaar. Mobiele schermen, makkelijk mee te nemen voor evenementen op locatie, winnen aan populariteit.

 

Producten sneller vernieuwd

Dat LED-techniek in de evenementenwereld een steeds belangrijkere plaats inneemt, blijkt daarnaast uit verbeteringen die de industrie in sneltreintempo doorvoert. De lichtopbrengst van lampen en schermen is vaak verbeterd door het gebruik van high-power-LEDs in plaats van gewone LED-lampjes, en LED-producten worden tegenwoordig veel sneller vernieuwd dan voorheen.

Alle nieuw toegevoegde producten in de webshop van J&H zijn hier te bekijken.

Musikmesse -prolight+sound 2013