LED-verlichting verovert de wereld: LED’s in allerlei soorten, kleuren en maten verslaan de ouderwetse spaarlamp in sneltreinvaart. Logisch, want ze verbruiken veel minder energie, bevatten geen giftige stoffen en gaan veel langer mee dan spaarlampen, gloeilampen en gasontladingslampen, terwijl de lichtkwaliteit inmiddels net zo goed is. J&H Licht en Geluid biedt een grote en kwalitatief goede keuze aan LED-lampen: voor dansvloer, presentaties of thuis. We lichten er vier bijzondere producten uit.

LED-Top-4 Showtec PAR 7Showtec Compact RGB LED-par
Een van de beste, betaalbaarste en meest veelzijdige LED-producten van dit moment is de compacte LED-par van Showtec. Zeven krachtige RGB tri-LED’s zorgen voor een stevige lichtbundel in iedere gewenste kleur. Door de geringe warmteontwikkeling van de LED’s, is de behuizing vele malen kleiner en lichter dan die van ouderwetse par-lampen. Het verbruik is met gemiddeld 50 Watt veel lager dan dat van – in lichtsterkte vergelijkbare – par 46- of 56-lampen. Bovendien gaan deze LED-lampen tot tien keer zo lang mee als een gemiddelde gloeilamp-par. Dit compacte krachtpatsertje van Showtec weegt 2,2 kilo en heeft de beschikking over vier werkmodi: DMX / stand-alone / automatisch muziekgestuurd of master-slave. Te gebruiken in theater, op het podium, op de dansvloer of thuis als sfeerversterker. Meer informatie en specificaties hier.

LED-Top-4 Flexstrip set 3 meterShowtec Flexstrip 3 meter
De LED-flexstrip van Showtec herbergt liefst dertig LED’s per strekkende meter. Op een totaal van drie meter aan flexibele strip zijn dat dus 90 lampjes! De strip kan met een afstandsbediening ingesteld worden op iedere gewenste lichtkleur, van rood tot blauw en van oranje tot wit licht. Ook zijn verschillende automatische kleurenprogramma’s mogelijk. De LED-strip is flexibel en beschikt over haakjes waaraan hij eenvoudig kan worden bevestigd. Het stroomverbruik van de complete strip is met ruim 21 Watt uiterst laag te noemen.

LED-Top-4 LED Light barShowtec LED Light Bar 8
Deze Showtec LED-bar is veelzijdig, duurzaam, stijlvol en betaalbaar. Voor het belichten of uitlichten van uiteenlopende objecten in diverse soorten ruimtes: muren, producten, meubelen, DJ-boot, decor, spreekgestoelte etc. Deze LED-balk kan vrijwel overal (indoor) staan en heeft meerdere werkmodi: DMX, stand-alone, master-slave en muziekgestuurd. De Showtec LED-bar heeft een robuuste aluminium behuizing en weegt 2,6 kilo. Het gemiddelde energieverbruik is 60 Watt.

LED-Top-4 Showtec BlueStar MKIIShowtec Bluestar MKII DMX Laser
Een vette rood-groene laser die voor de kleur blauw gebruikmaakt van LED. De Bluestar MKII van Showtec is de verbeterde versie van Showtec Galactic Bluestar. Waar z’n voorganger slechts een aantal ingebouwde programma’s kon afdraaien, is de MKII volledig instelbaar via zeven DMX-kanalen. Ook beschikt deze nieuwe laser over 30% krachtigere laserdiodes, waardoor de stralen sterker en strakker zijn dan ooit. Het energieverbruik van 15 Watt is imposant laag. Kortom: met recht een van de vier opmerkelijkste LED-innovaties bij J&H Licht en Geluid.