Showtec Phantom 75Na het grote succes van de Showtec Phantom movingheads in 2012, is deze week het nieuwste product in deze range verschenen: de Phantom 75. Het model verenigt snelheid, veelzijdigheid en een hoge lichtopbrengst met een uiterst vriendelijke verkoopprijs. Ideaal voor iedere mobiele DJ.

De jongste movinghead van Showtec is gebaseerd op zijn bewierookte voorlopers uit 2012, de Phantom 25 en 50. Het grote succes daarvan zat hem in de ideale combinatie van eigenschappen: een hoge lichtopbrengst, fantastische wendbaarheid, hoge snelheid, laag gewicht, handzaam formaat en de aantrekkelijke prijs. De Phantom bleek een ideaal product voor mobiele DJ’s en drive-ins.

Met de Phantom 75 gaat het in het Limburgse Kerkrade gevestigde Showtec een stap verder. Hij heeft een LED-module van 75 Watt die zorgt voor een ongeëvenaard hoge lichtopbrengst van 24.500 Lux. Verder is de 75 voorzien van een elektronisch bedienbare focus, een roterend drievoudig prisma en zeven eenvoudig te verwisselen gobo’s (24 mm). Ondanks deze overtuigende specs is de Phantom 75, net als zijn voorgangers, erg handzaam. Het apparaat weegt slechts elf kilo en is het nog geen 45 centimeter hoog. Dutch design op z’n best.

 

De 75 is voorzien van een witte LED met een vermogen van 75 Watt. Behalve de eerdergenoemde zeven roterende, eenvoudig uit te nemen gobo’s, beschikt de Phantom 75 over acht dichroïsche filters. De gobo’s kunnen draaien en schudden. Bovendien kan het kleurenwiel worden ingezet voor split-colour en rainbow-effecten. De LED in de Phantom 75 is volledig traploos dimbaar en de strobefunctie reikt tot maximaal twintig Hz.

De Phantom 75 is vanaf nu verkrijgbaar in onze shop. De optionele flightcase wordt een dezer weken verwacht.